Les organitzacions que signem aquesta declaració fem una crida a les i els dirigents polítics de banda i banda de l’Atlàntic perquè aturin l’acord de lliure comerç entre la Unió Europea i Mercosur.

L’acord UE-Mercosur és part d’un model comercial obsolet, típic del segle XX, que ha fracassat: un model que serveix als interessos corporatius a costa dels límits planetaris, del benestar animal i promovent les desigualtats socials. Els objectius i elements centrals d’aquest acord van en contra de l’acció climàtica, la sobirania alimentària i la defensa dels drets humans i el medi ambient. Aquest acord incentivarà encara més la destrucció i el col·lapse de la biodiversitat de l’Amazonia, el Cerrado i el Gran Chaco a través de l’increment de les quotes de bestiar i etanol, perpetuant un model d’agricultura extractiva, exemplificat pel sobrepasturatge, l’expansió de la ramaderia intensiva amb encebadors per els caps de bestiar i els monocultius dependents de pesticides químics. Tot això són senyals polítiques que l’acord legitima les violacions de drets humans relacionades amb les cadenes de producció i subministrament.

L’acord UE-Mercosur destruirà els mitjans de vida de la pagesia i les petites explotacions agrícoles familiars a Europa i Amèrica Llatina. A l’intercanviar productes agrícoles per automòbils que contaminen, l’acord suposa una amenaça imminent per als llocs de treball al sector industrial en els països de Mercosur. Es perpetua, així, un model de dependència on les economies sud-americanes són les exportadores de matèries primeres barates obtingudes mitjançant la destrucció de recursos naturals vitals, en lloc de fomentar el desenvolupament d’economies sòlides, diversificades i sostenibles.

Perquè el futur sigui viable i sostenible, el model de polítiques comercials de segle XXI ha de donar suport, en lloc de soscavar, els esforços per promoure societats socialment justes i ecològicament resilients, basades en els principis de solidaritat, protecció dels drets humans i respecte per els límits planetaris. La ciutadania d’Europa i Amèrica de Sud estan unint-se en contra de l’acord entre la UE i Mercosur i treballant per aconseguir un futur millor.

Nosaltres, les organitzacions signants, som part del moviment que exigeix ​​als governs que aturin l’acord UE-Mercosur.

    Your organisation (required)

    Country (required)

    Your name (required, but will not appear)

    Your Email (required, but will not appear)

    I have the right to sign for my organisation